Подразделенията на специалните части на Ахмат са готови да заемат позициите

...
Подразделенията на специалните части на Ахмат са готови да заемат позициите
Коментари Харесай

Кадиров готов да замени Пригожин в Бахмут

Подразделенията на специфичните елементи на Ахмат са подготвени да заемат позициите на ЧВК " Вагнер " в Артемовск (Бахмут). Това съобщи в петък ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров. Той направи изказването в своя канал в Telegram.

Така той разяснява изказването на създателя на ЧВК Евгений Пригожин за проектите на подразделението да трансферира позиции в града на войските на съветското министерство на защитата.

" Да, в случай че по-големият брат Пригожин и " Вагнер " изоставен, тогава Генералният щаб ще загуби опитна бойна единица, а по-малкият брат Кадиров и " Ахмат " ще заемат нейното място в Артемовск. Ако сюжетът към момента е подобен, тогава нашите бойци към този момент са подготвени да напред и завладяват града, само че бих желал да вземем останалите два километра от града не с цената на живота на бойците, а вследствие на взаимно схващане, поддръжка, увереност на командването и бойците да изпълнят заповедта ", написа Кадиров.

Ръководителят на Чечня акцентира, че смята за неправилно да демонстрира телата на починалите си другари в името на публичния митинг. Той прикани страните да се срещнат на място и да разрешат недоразуменията в името на обща победа.

" Интересите на страната и сигурността на страната би трябвало да са преди всичко. И когато НПРО завърши, бих желал всички ние, всеки войник, всеки пълководец, всеки съветски родолюбец да бъдем спечелили. Заедно ", добави Кадиров.

По-рано Пригожин сподели, че до 9 май подразделенията на Вагнер ще останат на позиции в Артемовск, а по-късно ще " отидат в тиловите лагери ", с цел да " ближат раните си " там и да спасят персоналния състав от загуби. Той направи изказване и за неналичието на муниции за ЧВК " Вагнер ".

Припомняме, че създателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи, че неговите сили напущат украинския град Бахмут, който се пробват да завладяват от предишното лято.

Като причина се показват огромните загуби и неналичието на задоволително доставки на муниции, което обрича бойците на " Вагнер " на безсмислена гибел. Оттеглянето ще се случи на 10 май по думите на Пригожин.

" Заявявам от името на бойците на Вагнер, от името на командването на Вагнер, че на 10 май 2023 година сме длъжни да прехвърлим позиции в селището Бахмут към елементи на министерството на защитата и да изтеглим останките на Вагнер в логистични лагери да ближем раните си ".

ЧВК " Вагнер " оглавява опитите на Русия да превземе Бахмут още от предишното лято, в най-дългата и кръвопролитна борба на войната в Украйна.

Все отново не е несъмнено дали изказването на Пригожин може да се приеме за чиста монета, защото той и преди е правил импулсивни мнения. Именно предходната седмица той първо съобщи, че на вагнерианците е било подредено да прекратят огъня поради визитата на американските публицисти в Бахмут, а по-късно го назова " боен комизъм ".

До последно създателят на ЧВК не даваше сигнали за желанията си, които през днешния ден разгласи, макар предстоящата контраатака на Украйна в околните дни. Пригожин не стопира и рецензиите си към съветските служби за сигурност и Министерството на защитата, с изказванията, че бойците му по този начин и не получили нужните муниции.

Пригожин разгласява в петък изпълнен с псувни видеоклип, в който стоешком в поле от трупове, упреква висшите началници на защитата за понесените загуби.

Основателят на ЧВК " Вагнер " още веднъж разпали дългогодишната омраза с министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валери Герасимов, който Пригожин неведнъж е упреквал, че лишава силите му от муниции.

Във видеото Пригожин стои до десетки окървавени трупове, които по думите му са на бойци на " Вагнер ". В оповестения от пресслужбата му видеоклип псувните са заглушени, написа Reuters.

" Имаме 70% дефицит на муниции. Шойгу! Герасимов! Къде са **** муниции? " - бунтува се Пригожин.

Според него загубите на " Вагнер " са щели да бъдат 5 пъти по-малко, в случай че бойците бяха съответно снабдени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР